Communicatie

 

Op de Cruquiusschool vinden we het belangrijk dat de ouders goed op de hoogte zijn. Daarom hebben we een ouderapp, waarmee we ouders van alle zaken op de hoogte houden. Deze app omvat onder andere een digitale jaarkalender, nieuws, de maandelijkse nieuwsbrief en een wekelijkse update uit de klas. In deze ouderapp is de agenda te vinden, die ook te downloaden is naar de privé agenda.

 

Waarom hebben we voor een app gekozen?

 

Wij willen graag dat ouders gemakkelijk en snel op de hoogte blijven van de informatie van onze school. Met een app bent u in staat om zeer eenvoudig alle informatie tot u te nemen, op een moment dat het u schikt. Wij zullen deze app als eerste communicatievorm gaan gebruiken. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de app altijd de meest recente en juiste informatie bevat. Het communiceren via deze app is ook volledig AVG-Proof! De informatie van uw kind(eren) is goed beveiligd en foto’s zijn niet inzichtelijk voor ouders die geen kind in dezelfde klas hebben zitten.

 

Heeft u een kind op de Cruquiusschool? Dan kunt u het volgende doen:

 

Om toegang tot de app te krijgen downloadt u ‘de Basisschool App’ in de AppStore (iOS) of de Google Play Store (Android). Nadat u deze gedownload heeft, klikt u op ‘Ga verder’. Vervolgens zoekt u op de schoolnaam. Op deze wijze installeert u onze school app op uw telefoon.

 

Daarna krijgt u de vraag om een login voor uzelf aan te maken. U klikt hiervoor op ‘vraag een inlog aan’. Vervolgens vult u uw eigen gegevens in en vult u de laatste 4 cijfers van het BSN nummer en de geboortedatum van uw kind in. Hierdoor koppelt u uzelf aan uw kind. U kunt na deze stap meerdere kinderen koppelen aan uw account.

Uw wachtwoord aanvraag ontvangt u op uw e-mailadres. Controleer uw spambox wanneer u de mail niet kan vinden. Met deze gegevens kunt u vervolgens inloggen. U heeft nu toegang tot alle buttons in de app (zonder inlog heeft u beperkte toegang). Ook zijn er een aantal buttons gefilterd op klas gerelateerde informatie. Zo ziet u alleen de klassenpagina’s en fotoalbums van de groepen waar u een kind (of kinderen) in heeft zitten.