Nieuwsbrief oktober

De eerste schoolmaandag.

De eerste schoolmaand zit er alweer op. Wat zijn we goed gestart samen.
De informatieavond van 21 september was druk bezocht. Bij de gezamenlijke start hebben we u meer verteld over de plannen van dit jaar: de start van de trainingen voor het team op het gebied van IPC en Engels, de keuze voor een taal en rekenmethode en de plannen rondom de verbouwing. In de komende nieuwsbrieven zullen we u steeds op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond deze onderwerpen.
Ook hebben we de eerste studiedag alweer achter de rug: deze stond in het teken van IPC. We hebben het eerste thema voorbereid en gesproken over de vaste opbouw van elk thema. Centraal stond vooral de rijke leeromgeving in de klassen en het belang van spelend leren. Heel inspirerend allemaal. Maar veel belangrijker dan de informatieavond en de studiedag zijn de kinderen! Weer terug op school na de zomervakantie, of voor het eerst gestart op de basisschool. Wat fijn om ze bezig te zien in de groepen. Sprankelend of nog een beetje verlegen, ondernemend, vol verhalen en samen spelend met elkaar. Via de website, Facebook en de nieuwsbrieven laten we u meegenieten van al die prachtige momenten.

Klassenlijsten
Er zijn een aantal ouders die graag de klassenlijst ontvangen met daarop de namen, adressen en telefoonnummers van de kinderen in de groep van hun kind. Als u er bezwaar tegen heeft dat uw gegevens op de klassenlijst staan, wilt u dat dan bij ons aangeven voor 10 oktober? Dan kunnen we de lijsten daarna in orde maken en uitdelen.

Jaarboekje
Het jaarboekje is klaar en beschikbaar! U vindt het boekje via: http://jaarboek.cruquiusschool .nl/ Binnenkort ook via een link op de site.

Staking 5 oktober
Werknemers in het primair onderwijs leggen dan voor een dag het werk neer. Wij willen dat in het regeerakkoord extra geld wordt vrijgemaakt voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs. De staking is tevens gericht tegen het groeiende lerarentekort in Nederland. De Cruquiusschool sluit zich aan bij de staking en is op 5 oktober dus gesloten.

Welkom op de wereld IMG-20170926-WA0023
U heeft er in de themabrief alles over kunnen lezen: we zijn gestart met ons eerste IPC thema. De introductie met babyfoto’s van juf was erg leuk. En de babyfoto’s van de kinderen zelf stromen nu binnen. Leuk om te zien! In de leerplaatsen wordt volop gespeeld, geleerd en nagedaan; er was zelfs een heuse bevalling op het plein! De betrokkenheid en het enthousiasme zijn erg groot!

Reizigers…
Ook dit jaar gebruiken we een deel van de ouderbijdrage om reizigers van Op Stoom in te zetten ter verdieping van ons thema. De komende 3 weken geeft meester Joost in de gymzaal les in samenwerken en samen spelen. Dat past mooi binnen ons thema: wat kan je lijf allemaal als je 4 jaar bent? En hoe kunnen we samen sterker worden? Meester Joost is er op dinsdag 3, 10 en 17 oktober.

Brandoefening
Vandaag hebben we onze eerste brandoefening gedaan: wat moet je doen als het alarm afgaat? Gelukkig stonden alle kinderen keurig in een mum van tijd buiten. Goed gedaan!

Ouderbijdrage

We willen ons onderwijs graag extra verrijken met uw hulp. Daarvoor gebruiken wij de ouderbijdrage. De brief met de uitleg hierover is deze week via de mail verspreid. We zijn erg blij met uw bijdrage!

Belangrijke data :

  • Donderdag 5 oktober: Landelijke  staking leerkrachten basisonderwijs. De school is dicht!
  • Maandag 23 t/m vrijdag 27 oktober: Herfstvakantie. De kinderen zijn dan vrij.
  • Woensdag 8 november: Afsluiting thema ‘Welkom in de wereld’.
  • Vrijdag 10 november: Studiedag team. De kinderen zijn dan vrij.
  • Tijdens de studiedagen en de herfstvakantie is er de mogelijkheid tot opvang bij Op Stoom. Daarvoor kunt u contact opnemen met Op Stoom: 023-2302004

We wensen u een fijne week! Team Cruquiusschool