Nieuwsflits maart

Nieuw thema 

Deze week zijn we gestart met ons nieuwe thema “Lente!” De nadruk zal liggen op bloemen, knoppen aan de bomen en nieuw leven dat overal ontstaat. We hebben de bolletjes al de klas in gehaald. We gaan de komende periode ook naar buiten. In onze brief over de ouderbijdrage hebben we al aangegeven dat we een deel van de bijdrage willen inzetten voor gastdocenten. En dat gaat ook gebeuren: op donderdag 30 maart, 6 april en 13 april komt juf Brigitta op school. Zij is de natuur specialist van Op Stoom. Ze gaat met een groep van 10 kinderen de wijk in, om te kijken wat daar allemaal te ontdekken valt. De tochten duren 45 minuten per keer. Na 45 minuten zijn we weer terug op school en gaat de andere helft van de groep mee. De eerste week gaan juf Marielle en Juf Brigitta samen op pad. Voor donderdag 6 en donderdag 13 april zijn we op zoek naar een ouder die het leuk vindt om met een groepje mee te gaan de wijk in, tussen 10.30 uur en 12.00 uur. De kinderen die in de klas blijven zijn gewoon bij juf Ellen. Vindt u het leuk om mee te gaan? Geef dat dan even bij ons aan.

Takken & bloemen

Heeft u in de tuin bloeiende struiken of bomen? Takken waar de blaadjes aan komen? Of leuke lentebloemen? We zijn er blij mee in de klas! De kinderen mogen een tak of bloem meenemen naar school. In een leuke fles of vaas staat het helemaal mooi ?.

IMG_7335

Rapporten

Vrijdag 31 maart gaan de nieuwe rapporten mee naar huis. Als uw kind al een rapport heeft gehad in december, wilt u dan de map weer inleveren op school? Dan doen we het nieuwe rapport er weer in. Vergeet u niet het eerste rapport te ondertekenen? In de eerste week van april zijn de oudergesprekken naar aanleiding van het rapport. De intekenlijst voor de gesprekken hangt vanaf maandag bij de deur.

Afscheid… 

We willen er nog niet aan denken… maar eind april moeten we afscheid nemen van juf Ellen. Donderdag 20 april is haar laatste werkdag bij ons op school. Dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan! We gaan die dag op bezoek bij Kinderboerderij de Hout, voor een fotospeurtocht. Dat past ook mooi in ons Lente thema. Vindt u het leuk om die ochtend tussen 09.30 uur en 12.30 uur met ons mee te gaan? Ook dan kunt u zich bij ons aanmelden.

Volop leuke plannen dus!

Team Cruquiusschool