Nieuwsbrief maart

Verbouwing
Het is bijna klaar: de twee lokalen die nu volop in verbouwing zijn. De komende weken worden de lokalen geschilderd, komt er nieuw linoleum op de vloeren, wordt er een keukenblok geplaatst en wordt het luchtzuiverings en verwarmingssysteem geplaatst en de plafonds gedicht. Dan zijn de lokalen klaar. De rest van de verbouwing: de andere lokalen, maar ook de buitenwanden, komen dan bij de grote verbouwing in 2019. Met dank aan de bouwvakkers die zo hard gewerkt hebben en er alles aan hebben gedaan de overlast zo beperkt mogelijk te houden. We krijgen er nu twee prachtige lokalen voor terug. Een van de lokalen zal al in gebruik wor den genomen door Op Stoom. Het tweede lokaal wordt na de zomervakantie in gebruik genomen. Benieuwd naar de verdere plannen? Kom dan naar de informatieavond van maandag 14 mei! U heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen…

Fietsen op het plein
Het is u vast opgevallen: de school groeit. Zowel op de Cruquius, als op de Argonauten gaan steeds meer kinderen naar school. Dat is vooral zichtbaar bij het uitgaan van de school. Veiligheid en overzicht staan voorop. Daarom willen we u nogmaals herinneren aan de afspraak dat u, bij het ophalen van de kinderen, uw fiets aan de kant van het water parkeert. We zien dat er de laatste tijd toch fietsen op het plein worden meegenomen als u uw kind ophaalt, of dat de fietsen direct voor de ingang van het plein, bij het hek worden geparkeerd. We willen u daarom vragen u fiets aan de kant van het water te parkeren. Op die manier blijft het plein veilig en overzichtelijk. Als de stoep en het toegangshek vrij blijven, kunnen alle kinderen ook veilig naar huis.
Daarnaast willen we u vragen om bij het klimrek op uw kind te wachten als u op het plein staat. De klassen lopen allemaal naar hun eigen kleurenstip en gaan van daaruit naar degene die hen ophaalt. Als u allemaal aan de kant van het klimrek wacht, is er voor de kinderen en leerkrachten meer overzicht en weten we zeker dat iedereen is opgehaald.
Bedankt voor uw medewerking! Team Cruquiusschool & IKC de Argonauten.

Bloemen en planten
Het is weer genieten geblazen….
Vrijdag 9 maart zijn we gestart met het thema Bloemen en planten. Het bezoek aan het tuincentrum was een groot succes!
In beide klassen ontstond er meteen een tuincentrum in de huishoek. Er wordt van alles verkocht. Daarnaast hebben we veel gezaaid en zelfs al geoogst. Er staan bonen in potjes… we wachten tot ze ontkiemen. Er worden de meest prachtige tuinen ontworpen en in de bouwhoek worden terrassen gebouwd… Onze woordenschat groeit met bloemennamen, namen van groenten en fruit. In het Nederlands én in het Engels. Wat heeft een plantje allemaal nodig om te groeien en hoe kun je dat testen?
Kortom: er wordt volop geleerd en ontdekt.
Op vrijdag 20 april sluiten we ons thema af. Dit keer met een vertelling van juf Ellen… een verhaal over groeien en bloeien… luistert u mee? Het toneellokaal is open vanaf 13.40 uur.

Schoolreis
Zet de datum vast in uw agenda: op dinsdag 3 juli gaan we met de kinderen op schoolreis. Binnen ons thema “strand” hebben we een fantastische bestemming gevonden. We maken 3 juli weer graag gebruik van uw hulp als ouder: voor het vervoer en voor het begeleiden van een groepje. Dus “save the date”…
Ouder – school platform
Op dinsdag 17 april is de eerste bijeenkomst van ons ouder – school platform. Zes ouders hebben zich aangemeld, waarvoor dank… Met deze ouders gaan we die avond in gesprek over onze mooie school. Op een later tijdstip stellen zij zich aan jullie voor.

Belangrijke data:
-Maandag 2 april: Tweede paasdag: de kinderen zijn dan vrij
-Vrijdag 20 april: Afsluiting thema bloemen en planten
-Vrijdag 27 april: Start meivakantie tot zondag 13 mei
-Maandag 14 mei: Informatieavond verbouwing & IPC
-Vanaf maandag 14 mei: Start nieuwe thema: “de lucht in”
-Maandag 21 mei: Tweede Pinksterdag: de kinderen zijn dan vrij.
-Dinsdag 22 mei: Informatieavond verbouwing voor de buurtbewoners
-Donderdag 24 mei: Excursie naar het architectenmuseum en workshop “bouw een boot”
Tijdens de studiedagen en de vakantie is er de mogelijkheid tot opvang bij Op Stoom. Daarvoor kunt u contact opnemen met Op Stoom: 023-2302004

Hartelijke groeten
Team Cruquiusschool