Nieuwsbrief maart

Nieuw thema: Lente

Twintig maart zijn we begonnen met een nieuw thema: Lente. In de klas komen de eerste bloemetjes al uit de bolletjes. Verschillende kinderen hebben al takken, bloemen en bolletjes meegenomen. Wat staat dat vrolijk! Vandaag waren we voor het eerst op stap met de natuurreiziger Brigitta. Na een korte introductie in de klas zijn we in een klein groepje op pad gegaan. Op zoek naar de kleuren van de regenboog in de natuur! Er was aandacht voor alle zintuigen: voelen, ruiken, horen, zien en zelfs proeven.  Wat een heerlijke dag om op pad te gaan! Volgende week, op donderdag 6 april gaan we op zoek naar kriebelbeestjes… We zoeken nog een ouder die dan mee wil gaan! De komende weken werken we verder aan ons thema: bloemen, maar ook jonge dieren en het weer worden besproken. Natuurlijk niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels.

IMG_7434 IMG_7435 IMG_7437

Congres

Op vrijdag 17 maart waren Meester Ad en juf Marielle naar een congres in Utrecht. “Internationalisering” was het thema. Dat sluit natuurlijk naadloos aan bij de ontwikkelingen bij ons op school. Er was een inspirerende lezing van Jef Staes, over hoe je verandering in een organisatie kan stimuleren. Leuk om even op Youtube te bekijken: Jef Staes “Jij bent een schaap”. Verder hebben we veel informatie gehaald over vroeg vreemde taalverwerving en over kinderen meer laten ontdekken binnen het onderwijs. Het past mooi bij onze plannen voor de Cruquiusschool…We willen u als ouders natuurlijk ook meenemen in de ontwikkelingen. Daarom is er op donderdagavond 13 april een informatieavond, waar we een presentatie geven over de visie en de koers van de school de komende jaren. U komt toch ook??

Regenboogbloemen

Terwijl wij op het congres waren, was juf Marthe in de klas. Zij heeft een experiment gedaan met regenboogkleuren uit M&M’s. De kinderen mochten de snoepjes ordenen, daarna een beetje water erover en er ontstaan een prachtige regenboog. En als je daar dan steeltjes onder maakt…. WAUW!

IMG_7433 IMG_7436

Inschrijvingen

We zeiden het al eerder: de klas groeit! Elke week komen er weer aanmeldingen binnen en de komende leerjaren lopen al aardig vol. Heeft u nog een jonger kind thuis, dat nog niet staat ingeschreven? Wilt u dat dan even doen? Dan kunnen we daar ook een plek voor reserveren.

Rapporten

De meeste kinderen hebben een rapport mee naar huis gekregen vandaag. De kinderen die in maart gestart zijn krijgen nu nog geen rapport. Dat komt in juni. Wat zijn we trots op al onze kanjers! Dat willen we graag met u delen tijdens een rapportgesprek de komende week. De intekenlijst hangt naast de deur… De gesprekken duren 20 minuten. Betrokken ouders We zijn heel blij met jullie enthousiasme en betrokkenheid. Dank daarvoor! We zoeken nog een ouder die ons mee wil helpen bij de natuur excursie van donderdag 6 april en een ouder die mee wil naar de kinderboerderij op donderdag 20 april. Leuk als u mee komt genieten!

• Donderdag 13 april: Informatieavond voor alle ouders. Aanvang: 19.30 uur
  • Vrijdag 14 april: Studiedag. De kinderen zijn dan vrij.
  • Maandag 17 april: Tweede paasdag. De kinderen zijn vrij.
  • Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei: Meivakantie

We wensen u een fijn weekend!