Nieuwsbrief juni

Nieuwe collega’s en groepsverdeling

U heeft het in de nieuwsflits al gezien: we hebben twee nieuwe collega’s gevonden die volgend jaar ons team komen versterken. Suzanne Blok en Ellen Pater gaan volgend jaar een duo vormen. Komend schooljaar hebben we twee kleutergroepen. De huidige groep laten we in tact. Alle kinderen blijven dus bij elkaar en vormen zo groep 1/2 A. Juf Suzanne en juf Ellen worden de leerkrachten van deze groep. Zij komen in het middelste lokaal in de gang beneden. Carolina en Marielle blijven ook een duo. Zij worden de leerkrachten van de nieuwe groep: groep 1 B. Zij blijven in hun hun huidige lokaal.

ellen   suzanne

Het gebouw

In de zomervakantie zal er weer een deel van het gebouw worden gerenoveerd. Het hoeklokaal en het lokaal van de BSO worden aangepakt. Er komen in ieder geval nieuwe kozijnen in die lokalen en dubbel glas. De nieuwe kozijnen worden net na de zomervakantie pas geleverd. Na de zomervakantie zullen er dus ook nog bouwactiviteiten zijn. Maar wij kunnen gewoon in de twee genoemde lokalen. IKC de Argonauten zal ook het komend schooljaar het gebouw met ons delen.

Project Kunst

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het thema Kunst. Muziek, dans, schilderkunst, boetseren en textiele werkvormen. Alles is aan bod gekomen.  Binnen het thema hebben we ook weer twee reizigers van Op Stoom op bezoek gehad. Juf Tanja heeft gewerkt met wol en textiel. Met hulp van Wilian en Lorena zijn de resultaten geweldig geworden. We hebben geschilderd en gekleid, we hebben portretten getekend en muziek gemaakt, ritmes geklapt en Engelse liedjes geleerd. Maar we hebben ook gedanst! Samen met juf Marente. We hebben dieren nagebootst, gehuppeld en gehinkeld op muziek, dingen opgetild die zwaar waren of juist heel licht. Wat een heerlijk thema en wat zijn de kinderen creatief.

1 5 6 4 3 2

Nieuw Thema: Zomer!

Tot de zomervakantie werken we nog aan een klein thema om samen het jaar af te sluiten. De laatste weken staan zomer en vakantie centraal.

Bijna zomervakantie

Nog drie weken school en dan begint de zomervakantie. Op donderdag 20 juli is de laatste schooldag. Komende week zijn er rapportgesprekken. Heeft u nog niet ingeschreven? Er is zijn na schooltijd nog voldoende plekjes vrij. De intekenlijst hangt op het prikbord naast de klassendeur. Op maandag 10 juli gaan we op schoolreis naar Natuur Speeleiland Haarlem. We gaan met auto’s. We hebben nog twee auto’s nodig om alle kinderen op het natuureiland te krijgen. Wie wil er nog mee? We vertrekken rond 09.30 uur en zijn om 14.00 weer terug op school. We zijn heel blij met uw hulp! Geeft u uw kinderen die dag kleding aan waar ze lekker in kunnen klimmen en die vies mag worden?

Geboortejaar 2014 en 2015

Kinderen die geboren zijn in 2014 of in 2015, komen op de wachtlijst. De school groeit snel en die groepen hebben al 30 kinderen op de lijst.

Nieuw gemeentelijk beleid voor aanname op basisscholen.

Omdat er zo’n tekort is aan onderwijsplekken in Haarlem en alle scholen wachtlijsten hebben, heeft de besturen van alle basisscholen een nieuw beleid gemaakt. Ouders van kinderen geboren na 1 januari 2015 krijgen een brief thuis. Zij moeten 5 scholen opgeven waar zij hun kind op zouden willen plaatsen, in een rangorde van 1 tot 5. Alle scholen: openbaar, confessioneel of bijzonder onderwijs (bijvoorbeeld de vrije school) doen mee. De scholen geven aan hoeveel plekken zij beschikbaar hebben. Een overkoepelende commissie deelt de kinderen dan in, zoveel mogelijk rekening houdend met de eerste keuze van ouders. Broertjes en zusjes gaan voor. Kinderen worden dus wel op dezelfde school geplaatst.

Groepsfoto

Aanstaande maandag 3 juli komt er een fotograaf langs om een groepsfoto te maken. Dit jaar maken we geen individuele foto’s. Volgend jaar gaan we wel op zoek naar een schoolfotograaf. Wilt u uw kind vrolijke kleding aangeven maandag? Dat staat gezellig op de foto!