Nieuwsbrief december

Feestmaand

De afgelopen maand was een feestmaand… Sinterklaas, Kerst én de geboorte van Teddy hebben onze december maand tot een feestelijke en prachtige maand gemaakt. In deze nieuwsbrief een terugblik op al die mooie momenten.

Op 5 december kwam hij langs: Sinterklaas. img_5874Hij had zijn Piet gelukkig meegenomen. Samen met de kinderen van IKC de Argonauten hebben we hem zingend verwelkomd op het plein. Omdat we nog zo’n klein klasje zijn, had de Sint alle tijd om in de klas te zijn, met alle kinderen te praten en met iedereen op de foto te gaan. Alle kinderen zijn bovendien verrast met een leuk gezelschapsspel. Tot volgend jaar Sint en Piet! We vonden het een heerlijk feest…

Trotse ouders!

Op vrijdag 16 december is Carolina bevallen van een gezonde zoon:img_6114 Teddy Wilhelmus Timmers.
Ze is in het ziekenhuis bevallen, alles gaat heel goed met moeder en kind. Inmiddels zijn ze thuis. Wat een bijzondere kerst zullen ze vieren als kersvers gezinnetje.

Kerst

Nadat Sinterklaas weer terug was naar Spanje, is de klas langzaam in de kerstsfeer gebracht. We hebben eerst samen de kerstboom in elkaar gezet. Daarna de lichtjes, de ballen en de slingers. Er is druk gewerkt aan allerlei knutselwerkjes om de klas in de kerstsfeer te krijgen.

Woensdag 21 december mochten we op een speciaal bezoekje bij de Bavo kathedraal. img_6218Tijdens de kerstvakantie is de kerk open om de kerststal te bewonderen, maar wij mochten alvast komen kijken. De kinderen waren onder de indruk van het imposante gebouw. Mevrouw de Winter vertelde ons meer en speelde zelfs een stukje op haar viool, zodat we samen een kerstliedje konden zingen bij de stal… Wij kwamen helemaal in de kerstsfeer!

Op donderdag 22 december was het dan zover: het kerstdiner! In prachtige jurkjes, rokjes en kerstpakken verschenen de prinsen en prinsessen op het diner. Donker op straat, maar een klas vol lichtjes en een tafel vol heerlijke hapjes. Wat een feest. We hebben genoten van een heerlijk diner, elkaars kleren bewonderd en geluisterd naar een mooi kerstverhaal.  “It’s the most wonderful time of the year…”

Vandaag: op vrijdag 23 december, hebben we samen geklonken op de kerstvakantie.img_6217 Warme chocomel en kerstbrood, gezellig even samen in de klas kijken én… als klap op de vuurpijl: de verrassing: een kerstoptreden van de kinderen voor alle aanwezige ouders… Wat hebben ze prachtig gezongen!

Gymzaal

De afgelopen weken is er hard gewerkt in de gymzaal:
Alle afgekeurde materialen zijn gedemonteerd door de firma Bosan. Daarvoor in de plaats hebben we nieuwe matten, nieuwe banken en een splinternieuw klimrek gekregen. Dat is afgelopen week gemonteerd. Nu kunnen we nog meer klimmen en klauteren.

De school groeit

In de feestelijke december maand zijn er ook twee nieuwe kanjers gestart in de klas: Ravi en Nout maken dat onze klas inmiddels 11 leerlingen telt. Na de kerstvakantie starten Maxi (van Maximilian) en Floris. In februari verwachten we Olivia en Loek. Vanaf maart gaat het snel en groeien we naar 23 leerlingen. Op dit moment worden er aan het eind van het jaar 27 leerlingen verwacht.

Nieuw Thema

Na de kerstvakantie hebben we eerst een week zonder thema. We starten weer op na twee weken vakantie, praten natuurlijk na over alles wat de kinderen in de vakantie hebben beleefd en verwelkomen twee nieuwe kinderen in de klas. Vanaf maandag 16 januari starten we met ons nieuwe thema: “kleding”. We gaan het thema samen met de kinderen opbouwen. Vanuit het verhaal “de nieuwe kleren van de keizer” belichten we verschillende aspecten van kleding: wat draag je in welk seizoen? Hoe heten alle kledingstukken? Van welke stofjes is het gemaakt? Daarnaast gaan we het Engels ook wat meer belichten en onderdeel maken van het thema.

Ouderbijdrage

Denkt u nog even aan de ouderbijdrage? Voor dit schooljaar vragen wij        € 100,-. Dat mag u overmaken op NL11ABNA0509112234 Tnv B van den Boorn Stichting Spaarnesant, inz OV Cruquis.  Van de ouderbijdrage betalen we o.a de decoraties voor in de school..

• Vrijdag 17 februari: Studiedag. De kinderen zijn dan vrij!
  • Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari: Voorjaarsvakantie
  • Vrijdag 14 april: Studiedag. De kinderen zijn dan vrij.
  • Maandag 17 april: Tweede paasdag. De kinderen zijn vrij.
  • Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei: Meivakantie
  • Tijdens de studiedagen en vakanties is er de mogelijkheid tot opvang bij Op Stoom. Daarvoor kunt u contact opnemen met Op Stoom: 023-2302004

Lieve kinderen en ouders

We zijn in augustus gestart met een nieuwe school. Het voelt nu al zo vertrouwd en warm. Bedankt voor het enthousiasme en het vertrouwen deze eerste maanden. We gaan er een prachtig 2017 van maken. We wensen jullie allemaal hele fijne, warme en knusse feestdagen. Geniet van elkaar. Alle goeds voor 2017 en heel graag tot ziens op maandag 9 januari. Dan starten we kort samen op, met u als ouder en de kinderen. Dat duurt ongeveer 10 minuutjes… Proost! 😉