Nieuwsbrief december

BHV gediplomeerd

Juf Carolina en juf Suzanne hebben beide een BHV diploma. Daar horen ook herhalingscursussen bij om hun kennis up tot date te houden. Na twee bijscholingsdagen zijn deze stoere juffen weer helemaal bijgeschoold.

Juf Marielle naar Kenia

Teachers4teachers is een organisatie van vrijwilligers met als doel de onderwijsontwikkeling in Kenia te bevorderen. Zij brengen leerkrachten uit Nederland en Kenia met elkaar in contact. Twee keer per jaar organiseren zij een reis van 12 dagen naar Kenia, waarbij leerkrachten en directeuren samen workshops geven aan Keniaanse collega’s. To meet, to connect, to learn is hun slogan. Meer dan ooit hebben wij elkaar wereldwijd nodig om te groeien naar harmonie. Ik mag mijn passie volgen om over grenzen heen onderwijs van mondiale betekenis te ontwikkelen. T4T werkt hieraan door kennis, ervaring en inzichten van iedereen te delen.
Het is vaak toeval dat we iets meemaken, waarvan we achteraf zeggen dat het ons veel heeft geleerd. Teachers4teachers organiseert dit toeval door leerkrachten mee te nemen naar een andere wereld. Je stapt uit the box, je leert weer improviseren, je werkt samen met collega’s van andere scholen, je oefent in intensieve interactie. Je verrijkt je ervaring op een buitengewoon indringende wijze. Je zult het nooit meer vergeten. In 2015 mocht ik dit avontuur al een keer meemaken en dit jaar mag ik nogmaals mee op reis. Vooral ook omdat het programma dit jaar is gericht op het jonge kind: kleuters, waar mijn expertise en mijn hart ligt.We zien de kinderen in Nederland opgroeien in een wereld zonder grenzen. Door internet zijn ze verbonden met de wereld. Veel van onze kinderen zullen later te maken krijgen met buitenlandse collega’s n studeren en werken in een ander land. Deelname aan het T4Tprogramma helpt om beter begrip op te bouwen voor het leven in “the global village”. Die verrijking neem ik mee terug naar de Cruquiusschool. Van 14 t/m 23 februari ben ik daarom afwezig. Juf Carolina en juf Suzanne zullen mijn werkdagen overnemen. Marielle

Even voorstellen:

Beste ouders van de Cruquiusschool,
Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Irma van Woerkom en ik zal de komende tijd het team ondersteunen in het kader van mijn reïntegratietraject. Sommige ouders zullen mij misschien kennen van basisschool Ter Cleeff. Daar sta ik al heel wat jaren met veel plezier voor de klas bij de kleuters. Zelf woon ik ook in Haarlem met mijn twee zoons van 17 en 20 en mijn hondje Fedor. Op woensdag, donderdag of vrijdag ben ik op school aanwezig.

Bent u er nog niet aan toegekomen om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen?
Het rekeningnummer, waarop de € 100 gestort mag worden, is: NL 11 ABNA 0509 1122 34 tnv B. van den Boorn ( st Spaarnesant, inz OV Cruquis) Kinderen die vanaf januari 2018 instromen betalen € 80,-

Gelukkig nieuwjaar

Na een fijne kerstvakantie hopen we u allemaal gezond en wel weer terug te zien op maandag 8 januari. Om 08.15 uur gaat de deur weer open. In de klassen staat de champagne klaar. Om 08.30 uur klinken we samen op een gezond 2018!

Genoten van alle festiviteiten

De afgelopen maand hebben we twee fantastische feesten gevierd: Sinterklaas en Kerst. De kinderen hebben genoten van de rommelpiet, aangespoelde pakjes en het bezoek van de Sint en zijn Piet zelf. Wat een spannende tijd!

Daarna kwam de rust een beetje terug met het kerstfeest. Het versieren van de boom en van de klas, de lichtjes in de gangen en natuurlijk het kerstdiner. Wat is het leuk om de kinderen in hun mooie kleren aan tafel te zien zitten. We hebben genoten van een heerlijk kerstdiner: lieve ouders: bedankt voor jullie bijdrage daaraan. De vakantie werd ingeluid met warme chocomel en onze voorstelling “omdat het Kerstmis was”… die we samen met de kinderen van de Argonauten speelden. Een mooie afsluiting van 2017.

• 25 december t/m 5 januari: Kerstvakantie
  • Maandag 8 januari:08.30 uur: Gezamenlijke inloop met toast op het nieuwe jaar!
  • Maandag 15 januari: Start IPC Thema “Brrr wat is het koud!”
  • Maandag 5 en dinsdag 6 februari: Studiedagen. De Kinderen zijn dan vrij.
  • Maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart: Voorjaarsvakantie

Tijdens de studiedagen en de vakantie is er de mogelijkheid tot opvang bij Op Stoom. Daarvoor kunt u contact opnemen met Op Stoom: 023-2302004

We wensen u een fijne vakantie, gezellige feestdagen en alle goeds voor 2018 !