Nieuwsbrief april

Op stap met juf Brigitta 

Twintig maart zijn we begonnen met een nieuw thema: Lente. In de klas hebben we gesproken over bloemen en bolletjes, jonge dieren, eieren en Pasen. Binnen ons Lente Thema zijn we drie donderdagen op stap geweest met Juf Brigitta. De eerste les stond in het teken van bloemen en lentekleuren, de tweede les ging over kriebelbeestjes en de derde les over bomen. Er was aandacht voor alle zintuigen: voelen, ruiken, horen, zien en zelfs proeven.

Afscheid van juf Ellen 

De afgelopen vijf maanden hebben we genoten van juf Ellen. We hadden ons geen lievere juf kunnen wensen om het verlof van Juf Carolina te vervangen. Haar warmte en ervaring, haar rust en hart voor de kinderen heeft ons allemaal goed gedaan. Maar deze week was ze er voor het laatst. Ze heeft namens de klas een boek met tekeningen, een schilderij vol zoenen en een pot vol hartjes gekregen. Daarnaast van alle kinderen een grote mand vol cadeautjes, waaruit jullie waardering voor haar sprak. Zelf zegt ze hierover:  “Lieve ouders en kinderen, dank jullie wel voor de ontzettend leuke dag! Ik heb genoten. Wat liepen jullie gezellig zingend goed mee. Iedereen bleef fijn in de rij lopen. Top! En wat was het gezellig op de kinderboerderij. Jullie waren ook zo lief en gezellig. Jullie hielpen elkaar en maakten grapjes. Het was echt een leuk schoolreisje. Ouders, dank jullie wel voor al jullie lieve woorden, knuffels en de leuke cadeautjes. Jullie hebben mij schandalig verwend! Ik wens jullie alle geluk van de wereld met jullie leuke kind. Hartelijke groet, Ellen.”

IMG_7694 IMG_7693

IMG_7692

Kinderboerderij 

Om juf Ellen een feestelijke laatste dag te bezorgen en om ons lente thema af te sluiten zijn we afgelopen donderdag naar de kinderboerderij “de Houthoeve” geweest. We gingen lopend vanaf school. Best een flinke wandeling. Wat ging dat al goed! Op de kinderboerderij hebben we een fotospeurtocht gedaan. Alle dieren, maar ook voederbakken en drinkplekken moesten gevonden worden. Hoe poept en plast een geit? We hebben het van dichtbij bekeken… hoeveel konijnen zijn er? En waar is de ezel verstopt? Natuurlijk hebben we ook even lekker gespreeld in de speeltuin. Anne-Geer, Linda en Melanie: heel erg bedankt voor jullie hulp! Bijgevoegd nog een paar mooie sfeerimpressies…

IMG_7703 IMG_7700 IMG_7699 IMG_7698

IMG_7702

Informatieavond

Op donderdag 13 april was er boven in de theaterzaal een informatieavond. Alle ouders van dit schooljaar en het komend schooljaar waren uitgenodigd. IMG_7704Met zo’n zestig ouders hadden we een zaal vol betrokken en geïnteresseerde toehoorders. Iedereen had bij binnenkomst een kwaliteitenkaartje gekozen voor zijn/haar kind. Halverwege de presentatie was er een moment om de kwaliteiten met elkaar te delen. De achterliggende gedachten is, dat we op de Cruquiusschool steeds willen werken vanuit de kwaliteiten van de kinderen: hen die zelf laten ontdekken en ontwikkelen. Dat doen we door veel aandacht voor samenwerken en de blik voor elkaar en naar buiten toe. Ook de plannen voor de renovatie van de school zijn toegelicht door Jan Aalberts, directeur van de bouwafdeling van Spaarnesant. De komende drie jaar zal er elke zomervakantie een deel van het gebouw gerenoveerd worden. Met als eerste deel de entree op het plein.

Nieuw Thema: Kunst! 

Na de meivakantie gaan we starten met een nieuw thema: Kunst. Muziek, schilderen, dansen, boetseren…. Alle kunstvormen komen aan bod. Natuurlijk gaan we de kinderen vertellen over kunstenaars en muzikanten, maar we gaan ook zelf kunst maken: doen, ervaren, proberen… De klas zal er uitgaan zien als een museum, let maar op! Binnen dit thema krijgen we ook weer twee reizigers op bezoek: Op dinsdag 13 en dinsdag 27 juni gaan we dansen met Juf Marente. Op woensdag 31 mei en op woensdag 21 juni gaan we werken met textiel met juf Tanja. Voor het werken met textiel zijn extra handen welkom, dus als u het leuk vindt om 31 mei of 21 juni te komen helpen in de klas, van 10.30 uur tot 11.30 uur, laat het dan even weten… hulp is welkom… De reizigers worden bekostigd vanuit de ouderbijdrage. Die wordt dus goed besteed! In de komende nieuwsbrief, die eind mei uitkomt, vertellen we u natuurlijk meer over ons kunstthema. Bespeelt u zelf een instrument? Tekent of schildert u? Heeft u een ander kunstzinnig talent en vindt u het leuk om daar in de klas over te vertellen of een workshop met de kinderen te doen? Wij worden graag verrast door uw bijdrage…

Facebook

We hebben ook een pagina op Facebook. Daar proberen we elke week een foto of een berichtje te plaatsen. Leuk om mee te kijken in de klas! We plaatsen daar foto’s van de klas en van de kinderen, maar noemen nooit namen van kinderen i.v.m. de privacy.

Ruildagen

Na de meivakantie komt juf Carolina weer terug. Zij zal op maandag en dinsdag voor de groep staan. Tot de zomervakantie hebben we twee keer van werkdag geruild: Op dinsdag 16 mei werkt juf Marielle, op woensdag 17 mei werkt juf Carolina. Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni werkt juf Carolina en op maandag 26 en dinsdag 27 juni werkt juf Marielle.

Belangrijke data

  • Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei: Meivakantie
  • Donderdag 25 en vrijdag 26 april: Hemelvaart. De kinderen zijn deze twee dagen vrij.
  • Maandag 5 juni: Tweede pinksterdag. De kinderen zijn vrij.
  • Dinsdag 6 juni: Studiedag. De kinderen zijn vrij.
  • Vrijdag 30 juni: Derde rapport gaat mee naar huis
  • Maandag 3 t/m vrijdag 7 juli: Rapportgesprekken
  • Donderdag 20 juli: Laatste schooldag Vrijdag 21 juli t/m zondag 3 september: zomervakantie

We wensen u een hele fijne meivakantie!

We zien elkaar weer op maandag 8 mei.

Team Cruquiusschool