Nieuwsbrief april

Bloemen en planten

Het thema bloemen en planten is afgesloten. Wat een heerlijk thema hebben we weer gehad. Na de opening in het tuincentrum is in beide groepen gewerkt aan het bouwen van een tuincentrum, het ontwerpen van tuinen en het groeiproces van bloemen en planten in de lente. We hebben ook de buurt bekeken: samen met reizigster Brigitta zijn we de buurt in geweest om naar tuinen in de wijk te kijken, beestjes te zoeken en te onderzoeken met loepjes, We hebben bomen gemeten op dikte en hebben we gezocht naar de lente om ons heen. Een mooi voorbeeld van ontdekkend leren, dankzij de ouderbijdrage mogelijk gemaakt. Natuurlijk ook dank aan de ouders die mee hebben geholpen tijdens de excursie.

Na de meivakantie starten we met een nieuw thema. Na dit thema, dat meer een accent op natuur had, gaan we dan aan de slag met techniek.

Nieuw thema: de lucht in!

Ons nieuwe thema heeft alles te maken met lucht. Dingen die opstijgen en zweven. Ballonnen, vliegers, zeepbellen… we gaan het allemaal uitproberen en onderzoeken. In onze klas ontstaat er daarom een laboratorium, waar we luchtproefjes kunnen doen. Voor ons laboratorium zijn we op zoek naar witte overhemden die als laboratoriumjas kunnen dienen.

Na de vakantie ontvangt u weer een themabrief met meer details. Passend binnen het nieuwe technische thema, staat er weer een workshop van een reiziger gepland. Dit keer gaat Natasja aan de slag met allerlei technische proefjes. Dat doen ze met de oudste kleuters van groep 2B. Zij zijn niet mee geweest met Brigitta  het afgelopen thema, en gaan nu aan het werk met Natasja.  Alle kleuters gaan ook op bezoek bij het ABC Architectuurcentrum. Daar gaan ze ook aan de slag met constructies.  Er is weer volop te ontdekken dus.

Schoolreisje…

Zet de datum vast in uw agenda: op dinsdag 3 juli gaan we met de kinderen op schoolreis. Binnen ons thema “strand” hebben we een fantastische bestemming gevonden. We maken 3 juli weer graag gebruik van uw hulp als ouder: voor het vervoer en voor het begeleiden van een groepje. Dus “save the date”…

Verbouwing

 De lokalen zijn klaar! De vloeren zijn gelegd, de ramen geplaatst, de muren geschilderd en de keukenblokjes geplaatst. De ventilatie doet het en de lampen branden. Na de meivakantie neemt Op Stoom het lokaal beneden in gebruik. Het lokaal boven wordt na de zomervakantie in gebruik genomen. Tot de grote verbouwing in 2019 zijn de werkzaamheden even klaar. Komt u ook naar de plannen luisteren en kijken op maandagavond 14 mei? De avond begint om 19.30 uur.

 Bedankt!

Dank zij Robert Steeg en Arthur van den Boorn kan er gedanst worden. In de gymzaal staat een stereotoren mét boxen. Ontzettend bedankt!! We zijn er super blij mee!

Bouw een boot

Op donderdag 24 mei gaan we met onze groepen naar het Architectuurmuseum voor de workshop “bouw een boot”. We gaan er lopend heen. Voor de groep van Suzanne en Ellen zoeken we nog een ouder die mee wil lopen en bouwen, tussen 09.15 uur en 12.00 uur. Deze workshop is onderdeel van het School Cultuurmenu van Hart. Voor deze workshop sparen wij vanaf nu: toiletrolletjes en kleine doosjes (theedoosjes, medicijndoosjes) We hopen dat u mee spaart!

Ouder – School Platform

Op dinsdag 17 april was de eerste bijeenkomst van ons Ouder –School Platform. Ad en Marielle zijn in gesprek gegaan met de zes deelnemende ouders: uit groep 1 A: Linda Coers (moeder van Fenne van Cappelle), Bram van de Gevel (vader van Anneli) en Claire Bos (moeder van Max). Uit groep 1/2 B: Anne-Geer Daamen (moeder van Thijmen), Suzanne van de Meij (moeder van Ilou) en Martine Lambrechtsen (moeder van Floris)We hebben een fijne kick off gehad, waarbij we plannen hebben gemaakt voor de afsluiting van dit schooljaar, een nieuwe penningmeester hebben gekregen en de gesprekspunten van komend schooljaar hebben vastgesteld. In het komende schooljaar zullen we u steeds op de hoogte houden van onze overlegmomenten.

Belangrijke data:

  • Vrijdag 27 april: Start meivakantie tot zondag 13 mei
  • Maandag 14 mei: Informatieavond verbouwing & IPC
  • Vanaf woensdag 16 mei: Start nieuwe thema: “de lucht in”
  • Maandag 21 mei: Tweede Pinksterdag: de kinderen zijn dan vrij.
  • Dinsdag 22 mei: Informatieavond verbouwing voor de buurtbewoners
  • Donderdag 24 mei: Excursie naar het architectenmuseum en workshop “bouw een boot”

Tijdens de studiedagen en de vakantie is er de mogelijkheid tot opvang bij Op Stoom. Daarvoor kunt u contact opnemen met Op Stoom: 023-2302004

 Insmeren bij warm weer

Als het erg warm is, zoals de afgelopen week, is er zonnebrandcrème op school aanwezig. We gaan ervan uit, dat u uw kind ’s ochtendszelf al heeft ingesmeerd.

We wensen u een fijne vakantie en tot maandag 14 mei! 

 Team Cruquiusschool