Informatiefolder groep 1-2

Cruquiusschool

Informatiefolder groep 1-2

pic cruq

Welkom op de Cruquiusschool!
U en uw kind zijn van harte welkom op de Cruquiusschool. In deze folder informeren wij u over de praktische gang van zaken binnen de kleuterklas. Wij hopen dat uw kind en u zich snel thuis zullen voelen op onze school!

Schooltijden
We hebben vijf gelijke schooldagen. De kinderen gaan elke dag van 8.30 uur – 14.15 uur naar school.

Binnenkomst
’s Ochtends om 08.15 uur gaan de deuren van de school open. In de gang zijn kapstokken met voor ieder kind een eigen plaatsje voor hun jas en tas. Dit is aangegeven met hun naam op de kapstok . In het klaslokaal heeft ieder kind een eigen plek en eigen stoel. Vanaf 08.15 tot 08.30 uur mogen de ouders samen met hun kind een werkje doen. Op hun tafel ligt een gekleurde cirkel klaar. Zo kunnen de kinderen zien uit welke kast ze mogen kiezen. We willen op deze manier de ouders bij het onderwijs van hun kind betrekken en de mogelijkheid creëren om samen rustig aan de dag te beginnen.

pic cruq2

Tussendoortje
In de loop van de ochtend wordt er een tussendoortje gegeten en gedronken, bijvoorbeeld een boterham of wat fruit. U kunt het broodbakje en/of beker (voorzien van naam) ’s morgens bij binnenkomst in de bakken in de klas zetten.

Lunchen
De school heeft een systeem van vrijwillige overblijf. De school geeft kinderen de gelegenheid ook thuis een boterham te gaan eten. U kunt ook gebruik maken van de tussenschoolse opvang op school. Tijdens deze tussenschoolse opvang staan kwaliteit, rust, veiligheid en professionaliteit voorop. De opvang wordt voorlopig georganiseerd door kinderopvang Op Stoom. De kinderen nemen hiervoor zelf een lunchpakketje mee. Dat mag in hun tas op de gang blijven. We halen dat op als we gaan lunchen in de klas. Na de lunch is er een pauzemoment buiten. Dit moment wordt ook begeleid door de medewerkers van Op Stoom. Ouders die TSO wensen gaan een contract met Op Stoom aan en betalen Op Stoom. Kosten voor schooljaar 2016 / 2017 zijn 1,30 per kind per dag.

Gym
Op dinsdagochtend en vrijdagochtend hebben de kinderen gym. Wilt u de gymschoenen voorzien van naam in de bak in de klas leggen? Indien uw kind zichzelf aan en uit kan kleden, mag u ook gymkleren meegeven. De kinderen kleden zich om in de klas en gymmen onder begeleiding van de groepsleerkracht.

Tas
Het is handig als uw kind op alle dagen een tas mee heeft naar school, zowel voor het eten en drinken, als voor de brieven en tekeningen die mee naar huis gaan.

Dagactiviteiten
Gedurende de dag spelen de kinderen in de hoeken, werken we met ontwikkelingsmateriaal, zitten we twee keer per dag in de kring en ontdekken en leren we de hele dag door. We werken niet alleen aan de cognitieve ontwikkeling, maar vooral ook aan de sociaal emotionele en motorische ontwikkeling van de kinderen. Daarvan houden we u als ouder op de hoogte via de website, facebook en de nieuwsbrief. Ook zullen er gedurende het jaar meerdere momenten zijn waarop we u spreken over de persoonlijke ontwikkelingen van uw kind.

Halen van uw kind
Na een dag hard werken en spelen, wacht de leerkracht met de kinderen om 14.15 uur buiten op het schoolplein. Om het overzicht op de kinderen te houden, laten we uw kind pas weggaan als we u zien. Indien uw kind door een andere verzorger wordt opgehaald, wilt u dit dan aan de leerkracht melden?

Bijzondere dagen
Het vieren van feesten is iets wat we graag doen! Van de vijfde en zesde verjaardag van uw kind maken we er ook op school een feest van. Er wordt in de klas voor uw kind gezongen, we maken een mooie verjaardagsmuts en natuurlijk een leuke kaart. Ook mag er in de klas getrakteerd worden. Voor alle kinderen in de groep neemt de jarige een kleine traktatie mee. Gezonde traktaties zijn extra lekker.
Sinterklaas en Kerst zullen ook uitgebreid worden gevierd in de klas. Daarover ontvangt u t.z.t. meer informatie.

Tenslotte
We kunnen ons voorstellen dat u nog meer informatie wilt lezen over onze school. Houdt u de website in de gaten: www.cruquiusschool.nl

Verder ontvangt u elke twee weken de nieuwsbrief van onze school. Ook zijn wij te volgen op onze Facebook pagina.

Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, dan horen wij dat graag van u. Graag tot snel,

Ad de Vlieger,
Carolina Jonker & Mariëlle Witteman