De mensen

Ad de Vlieger, directeur

Ik ben Ad de Vlieger, al vele jaren en met heel veel plezier werkzaam in het onderwijs.Schermafbeelding 2016-06-13 om 12.03.36 Sinds 2005 werk ik in Haarlem bij de stichting Spaarnesant. Als directeur van openbare basisschool Bos en Vaart ben ik tevens verantwoordelijk leidinggevende van de Cruquiusschool. Een prachtige uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Verder ben ik vader van drie dochters en mag ik in mijn vrije tijd graag sporten en lezen. De kwaliteit van het onderwijs wordt bepaald door de mensen die voor de klas staan. Ik ben er trots op dat de eerste leerkrachten van de Cruquiusschoolvolledig voldoen aan alle kwalificaties.

Zij stellen zich hier aan u voor:

Juf Mariëlle

Hallo allemaal, ik ben Mariëlle Witteman, 45 jaar en geboren in Den Bosch. MarielleTwintig jaar geleden ben ik na de PABO mijn vriend achterna gereisd naar Haarlem. Nog steeds gelukkig getrouwd en inmiddels ook moeder van Bas, een zoon van 14 jaar en Britt, een dochter van 12 jaar. Ik woon met veel plezier in Velserbroek. Naast mijn werk – wat ook echt een hobby is, ben ik graag op het strand, in het theater of geniet ik van lekker eten. Al bijna twintig jaar werk ik voor Spaarnesant, waar ik op verschillende scholen heb gewerkt. Mijn grote liefde ligt bij de kleutergroepen, maar ik heb ook in groep 4, 5 en 6 gewerkt. In de afgelopen jaren heb ik vooral kleutergroepen gehad. Kleuters zijn nog zo onbevangen, origineel en bruisend… Dat vind je in geen enkele andere groep. Ik vind het ook heel bijzonder om kinderen te begeleiden bij de eerste stappen op “de grote school”. In de kleuterjaren zie je ze groeien van een verlegen vier-jarige, tot een zelfverzekerde zesjarige. Vol met nieuwe ervaringen, vriendschappen en kennis gaan ze dan naar groep 3. Om onderdeel te mogen zijn van dat proces is echt de leukste baan van de wereld. De uitdaging op de Cruquiusschool is om samen met ouders en kinderen een school op te bouwen tot een fijne, veilige plek waar iedereen zich thuis voelt. Een school die elk jaar met één groep groeit. Waar ik naast het lesgeven ook een overkoepelende taak heb als locatieleider. Ik heb ontzettend veel zin om daar aan te gaan bouwen en ben aanwezig op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Op maandagen vindt u mij in het kantoor, op woensdag t/m vrijdag sta ik voor de groep.

Juf Carolina

carolina

Leuk dat jullie een kijkje nemen op de nieuwe website van de Cruquiusschool. Ik ben Carolina Jonker en ik heb het voorrecht om samen met de kinderen, de ouders en mijn collega’s de Cruquiusschool op te bouwen, een enorm gave uitdaging! Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend Toby in Haarlem. We zijn in december 2016 de trotse ouders geworden van onze zoon Teddy. Na mijn propedeuse Pedagogische Wetenschappen en bachelor Spaanse Taal en Cultuur aan de UvA, heb ik als vrijwilligster les gegeven in een weeshuis en op verschillende schooltjes in Indonesië. Mijn liefde voor het onderwijs is hier ontstaan en eenmaal terug op Nederlandse bodem, kwam ik al snel terecht in het speciaal onderwijs op de Gunningschool, terwijl ik de verkorte deeltijd Pabo in de avonduren volbracht. Na 7 leuke, leerbare en dankbare jaren als groepsleerkracht in het speciaal onderwijs wilde ik de overstap naar het reguliere basisonderwijs maken met als ultieme droom: mijn eigen kleuterklas! Veel oog voor het individuele kind met zijn/ haar eigen leerbehoeften en eigenschappen zal voor mij altijd centraal blijven staan, ook in het reguliere basisonderwijs. Ieder kind is immers uniek en verdient een unieke, liefdevolle aanpak. Naast mijn juffenbestaan, run ik samen met mijn vriend Womens Health Club Delphis in Haarlem. Een gouden combinatie vind ik zelf. In mijn vrije tijd geniet ik natuurlijk met volle teugen van ons zoontje Teddy, doe ik graag aan Bikram Yoga, lees en mediteer ik veel en maak ik mooie reizen.
Juf Carolina in een notendop: trotse mama van Teddy,  gek op kinderen en dieren, een gezicht vol sproetjes, lief en duidelijk, dol op grapjes maken, altijd nieuwsgierig naar de belevingswereld van kinderen, een boekenworm en graag in de natuur. Maandag en dinsdag zijn mijn werkdagen op de Cruquiusschool, ik hoop je snel te zien!

 

Juf Suzannesuzanne

Wauw! Wat was ik blij toen Ad de Vlieger mij belde met het geweldige nieuws dat ik komend schooljaar bij jullie op school mag starten! Graag stel ik me even voor. Ik ben Suzanne Rodenstein- Blok, 38 jaar. Ik ben getrouwd met Michiel en wij hebben 3 zoons, Jules (10 jaar), Jesse (7 jaar) en Joel (3 jaar). In Groningen heb ik gestudeerd aan de Pabo en na mijn afstuderen (2003) ben ik samen met Michiel naar Haarlem gekomen, waar we nog geen moment spijt van hebben gehad. We genieten volop van de stad en de prachtige omgeving en niet te vergeten het strand! De afgelopen 14 jaar heb ik lesgegeven op o.b.s. De Globe in Schalkwijk (voorheen o.b.s. de Piramide Boerhaave). Ik ben daar begonnen in de middenbouw maar al snel ben ik bij de kleuters terecht gekomen. Ik heb het hier altijd enorm naar mijn zin gehad en ontzettend veel ervaring opgedaan. Ik heb veelal gewerkt met kinderen waarbij het Nederlands niet hun moedertaal is en ik heb kennisgemaakt met vele verschillende culturen en nationaliteiten. Hier heb ik geleerd om goed te kijken naar ieder kind als individu en zodanig ook te benaderen en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Ik vond het na 14 jaar wel tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn horizon te verbreden. De vacature op de Cruquiusschool kwam op mijn pad en zag ik als een mooie gelegenheid om verder te gaan en mij ergens anders verder te ontwikkelen. Het opstarten en ontwikkelen van een nieuwe school sprak mij enorm aan. Geweldig dat ik het vertrouwen krijg en ik ben heel gelukkig dat ik deze uitdaging mag aangaan. Ik verheug me erop met mijn nieuwe collega’s samen te werken om voor kinderen en ouders een geweldige en vooral een gezellige sfeer te creëren waar iedereen zich prettig en welkom voelt! Ik hoop iedereen zo snel mogelijk te mogen ontmoeten!

Juf Ellen

Dag allemaal, graag stel ik mij hierbij aan jullie, ouders van de leerlingen op de Cruquiusschool, voor.ellen Ik ben Ellen Pater, 59 jaar, geboren in Haarlem en ik woon met veel plezier samen met vriend Roel en hond Perra. Mijn opleiding, de toenmalige KLOS, heb ik gevolgd in Enschede en in 1978 kreeg ik een baan in Haarlem, heerlijk, hier was ik thuis. Ik heb op verschillende basisscholen, in de kinderpsychiatrie, in het speciaal onderwijs en in het speciaal basisonderwijs gewerkt als leerkracht voor kleutergroepen en als intern begeleider voor de groepen 1 t/m 4. Ik kan zo genieten van de onbevangenheid en de kracht van kleuters en vind het een enorme uitdaging om jonge kinderen spelenderwijs en passend bij hun ontwikkelingsniveau een stapje verder te brengen in hun sociaal emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling. Mijn manier is vriendelijke duidelijkheid doorspekt met humor, rust en afwisseling. Ik denk en handel graag een beetje out of the box. En dan ben ik nu begonnen op de pas gestarte Cruquiusschool. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging: samen met Ad, Marielle, Carolina en Suzanne en met natuurlijk jullie als ouders verder te bouwen aan dat wat al zo mooi is opgezet. Van jongs af aan had ik twee passies: “later, als ik groot ben, word ik kleuterleidster en wil ik zoveel mogelijk tijd doorbrengen in en met de natuur”. En laat dat nu allebei gelukt zijn! Samen met Roel en Perra geniet ik erg van wandelingen op het strand, op de hei in Drenthe en van onze reizen door met name de VS en Canada. En verder….ik lees veel, wroet graag in de tuin, klus graag binnen en buiten, lunch met vrienden, kijk naar Scandinavische thrillers en bereid met plezier mijn lessen voor.We gaan er een goed en fijn schooljaar van maken!